İŞKUR’DA 4/B’Lİ POZİSYONLARI BOŞ

    İŞKUR’un ilanına göre toplam 154 adet 4/B’li sözleşmeli pozisyon boş kaldı.

    2009/3 KPSS tercih işlemlerinde memur ve 399′a tabi sözleşmeli personel pozisyonları bulunmaktaydı. Toplam 10 bin 244 kadro ve pozisyon, bu kılavuzda yer almıştı. Başvurular 6-15 Temmuz arasında alınmıştı. Başvurular daha sonra 20 Temmuza uzatılmıştı. Bu alımlar, Devlet Personel Başkanlığı tarafından koordine edilerek planlanmıştı.

    Bu alım süreci devam ederken, ÖSYM daha önce kendisine başvuran iki kurumun (SGK ve İŞKUR) 4/B’li sözleşmeli personel alımı için, başvuru tarihini 17-20 Temmuz olarak belirledi. Yani bir taraftan 2009/3′e başvuru alınırken bir taraftan da 2009/4′e başvuru alındı. Ancak her iki yerleştirmeye de aynı adayların başvuru yapacağı belliydi. Ve İŞKUR ile SGK’nın kadroları sözleşmeli olduğu için bu pozisyonlar boş kalacaktı. Ancak, ÖSYM’nin yetkilileri bu detayın farkına varmadığı için ortaya bugünkü sonuç çıktı.

    İŞKUR, 3 Ekim 2009 itibariyle ilana çıkIp boş kalan kadrolara yerleştirme yapılacağını duyurdu. İŞKUR’un ilanına göre toplam 154 adet 4/B’li sözleşmeli pozisyon boş kaldı.

    Bu uygulama biz kez daha şunları göstermektedir:

    1- ÖSYM’nin bilgisayar programcılarından müteşekkül bir kurum olduğu hususunu göz önüne alarak, bu kuruma sadece ve sadece yerleştirme işlemi konusunda yetki tanınmalı, bunun dışında başkaca bir insiyatif tanınmalıdır.

    2-4/B’li pozisyonlar, bir kez daha adaylarca, iş güvencesi açısından sorunlu görülmüştür. İŞKUR’un 2009/4′te ilana çıktığı sözleşmeli pozisyonlarının yarısı boş kalmıştır. 4/B’li sözleşmeli pozisyonlar, iki kez yerleştirme yapılamaması kuralı dışında kaldığı için, İŞKUR şuan ikinci kez bir alım yapsa dahi, Kasım ayındaki KPSS tercih işlemleri ile birlikte 4/B’li kadrolar bir kez daha boş kalacaktır. Devletin diğer kurumlarının hizmet gerekleri açısından bir an önce 4/B’li alımdan vazgeçmesi gerekmektedir. Aksi halde boşalan sözleşmeli pozisyonlar için sürekli ilana çıkılacaktır.

     
    Blogger converted for Eleman İlanları