Çorum İş İlanları 2011

    Çorum İş İlanları 2011
    Çorum, 550 bini geçen nüfusu ile Karadeniz Bölgesi'nin en büyük ilerinden bir tanesidir. Sınırlarının bir kısmı da İç Anadolu Bölgesi'nde bulunur. Dünyanın leblebi merkezi Çorum'dur.

    Özellikle makine ve toprak endüstrisi açısından, Türkiye'nin en gelişmiş illerinden bir tanesidir. Komşuları içerisinde en gelişmiş ildir.

    Ekonomisinde birçok sektör etkilidir. Başlıcaları; tarım, hayvancılık ve ticarettir. Karadeniz Bölgesi ile İç Anadolu Bölgesi arasında geçiş şehri olması nedeniyle, ilin ekonomisi gelişmeye açıktır.

    Çorum, başka şehirlere hayvansal gıda (süt ve süt ürünleri, yumurta, bal) ihraç eder. Bazı ürünlerinin kalitesi ve ünü, Türkiye sınırlarını da aşmıştır. Bu ürünlerin başında, leblebi gelmektedir.

    Çorum'da üretimi en fazla yapılan tarım bitkileri; buğday ve şekerpancarıdır. Ayrıca arpa, soğan, domates, patates, kavun gibi ürünlerin de üretimi üst seviyelerdedir.

    Çorum'daki dağ köylerinin geçimi ise ormancılık sektörü üzerinden yürür. Nitekim Çorum'un büyük kısmı ormanlarla kaplıdır.

    Sığır ve koyun, Çorum'da en çok yetiştirilen hayvanlardır.

    Çorum'da onlarca sanayi tesisi vardır. Ayrıca madencilik sektöründe de, özellikle son yıllarda, büyük bir gelişim sağlanmıştır.

    Tüm bu saydıklarımızdan da anlayacağınız üzere Çorum, iş istihdamı açısından Türkiye'nin önce gelen illeri arasındadır. Siz de Çorum'da iş arayanlardansanız, aşağıda yer alan Çorum İş İlanları 2011 sayfamızı ziyaret edin ve işverenlerle iletişim haline geçin.

    Çorum İş İlanları 2011

     
    Blogger converted for Eleman İlanları