Eleman İlanları Başvurusu Nasıl Yapılır?



    Eleman İlanları Başvurusu Nasıl Yapılır?

    İnternet ortamında birçok iş arama sitesi bulunuyor. İşsizseniz veya ek iş bulmak istiyorsanız bu internet siteleri aracılığıyla iş bulabilirsiniz. Bir eleman ilanları sitesine girdiğiniz zaman yapacağınız ilk şey size en uygun iş ilanlarını belirlemek olmalı. İnternette eğer kaliteli bir iş arama sitesine üye olursanız sitede çok gelişmiş bir iş arama motoru bulunur. Bu iş arama motoruna hangi bölgede iş aradığınızı giriyorsunuz. Ek olarak hangi iş alanlarının size daha uygun olduğunu seçiyorsunuz. Kendinize uygun işi bulduğunuz zaman yapacağınız başvuruya dikkat etmelisiniz. İnternet üzerinden bütün iletişim bilgilerinizi eksiksiz ve doğru olarak vermelisiniz. Elemanonline başvurunuzda yazacaklarınızla kendinizi tam olarak tanıtmalı ve deyim yerindeyse ‘’İşi kapmalısınız’’. Bu etmenlere dikkat ederek başvurunuzun kabul edilme şansını yükseltebilirsiniz.

    Bazı şirketler için iş başvurusu doğrudan başvuru formu doldurmak suretiyle yapılırken bazı şirketlere kendi hazırladığınız özgeçmişi göndermeniz gerekmektedir. CV, özgeçmiş hazırlarken uyulması gereken bazı kurallar vardır. CV formunu doğru doldurmazsanız, başvurunuz daha en başından kabul edilmeyecektir. Özgeçmişinizi doğru hazırlarsanız diğer adaylara karşı bir adım önde olursunuz. Özgeçmiş fazla uzun olmamalı, gereksiz detaylara yer verilmemelidir.

    İyi hazırlanmış bir özgeçmişte;

    • Boşluklar bulunmamalıdır. Havada kalan iyi açıklanmamış konular, insan kaynakları yöneticisinde kuşkulara neden olur. Örneğin bir işten ayrıldıysanız veya belli bir dönem çalışmadıysanız nedenlerini net bir şekilde açıklamalısınız.
    • Özgeçmiş formunuzda gereksiz detaylara yer verilmemelidir. Örneğin üye olduğunuz kulüp ve derneklerden bahsederek sosyal bir insan olduğunuzu gösterebilirsiniz ancak hangi takımı tuttuğunuzu belirtmenize gerek yoktur.
    • Özgeçmişinizde birbirinden alakasız işler bulunuyorsa hepsinde yaptığınız görevleri anlatmanız gerekmez. Her detayı özgeçmişinizde belirtirseniz çok uzun ve can sıkıcı olur. Hangi pozisyon için başvuru yapıyorsanız konuyla ilgili tecrübelerinizi anlatmanız daha iyi bir CV hazırlamak için uygun olacaktır.

    Hazırladığınız özgeçmiş formunu ilgili şirkete bir ön yazı ekinde göndermeniz gerekmektedir.




     
    Blogger converted for Eleman İlanları