Hyundai'den 500 kişiye iş imkanı

    Hyundai Assan'ın İzmit fabrikası, Avrupalı tüketiciler için tasarlanan B segmentindeki yeni i20 modelinin üretimine 2010 yılı Mayıs ayında başlayacak.

    Üretim için yapılacak 75 milyon dolarlık yatırımla i20 modelinden yılda 80 bin adet üretilecek. Üretimle birlikte İzmit fabrikasında 500 kişiye daha ek istihdam sağlanırken, 80 bin adetlik üretimin 10 bin adedi iç piyasaya, 70 bin adedi ihraç pazarlarına satılacak. Avrupa ağırlıklı olmak üzere, komşu ülkelere ihraç edilecek olan modelin yıllık ihraç geliri 500 milyon euro seviyesinde olacak.

    Hyundai i20, Accent Era ve Matrix'den sonra, İzmit fabrikasında üretilen üçüncü otomobil modeli olurken, fabrikanın yıllık üretim kapasitesi ise 100 bin adede ulaşacak. 2010 Mayıs ayında üretimin başlamasının ardından Haziran'da, 2011 model yılı olarak satışa sunulması beklenen yerli i20'nin fiyatı ise pazar şartları ve vergilere göre şekillenecek. Şu anda ithal edilen i20 modeli 25 bin 800 lira ile 36 bin lira arasında değişen fiyatlarla iç piyasada satılıyor. Hyundai Assan fabrikasında Kibar Holding'in yüzde 30, Güney Koreli Hyundai'nin ise yüzde 70 payı bulunuyor.

    i20 modelinin, Türkiye'de üretim kararının açıklandığı basın toplantısında konuşan Hyundai Türkiye Başkanı ve CEO'su Kwang - Heum Um, Kriz dönemlerinde bile Hyundai olarak Türkiye'deki yatırımlara ara vermediklerin ve yeni araçları üretim hatlarına aldıklarını söyledi. Hyundai Motor Company olarak Türkiye'ye ve Türkiye pazarına her zaman güvendiklerini söyleyen Heum Um, "Türkiye pazarını ve Türk tüketecisinin beklentilerini öncelikli olarak değerlendirdik" dedi. Hyundai'nin İzmit fabrikasında yeni bir modelin daha üretim hattına alınacağını da açıklayan Heum Um, "B segmentindeki aracımız i20'yi 2010 yılı Mayıs ayından itibaren İzmit fabrikamızda üretmeye başlayacağız. Avrupalı tüketiciler için Avrupa'da tasarlanan Hyundai i20'nin beş kapıla versiyonlarını. tüm Avrupa'ya Türkiye'den ihraç edeceğiz" dedi. Türkiye'ye ilk günden bu yana 500 milyon dolar civarında yatırım gerçekleştirdiklerini söyleyen Heum Um, "i20 üretimi ile 75 milyon dolarlık daha yatırım yapmış olacağız. Yıllık üretim hacmimiz 100 bin adet seviyesine ulaşacak" bilgisini verdi. Türkiye'de B segmentindeki araç satışının yüzde 20'lik paya sahip olduğunu belirten Kwang - Heum Um, "Hyundai i20'nin de Accent Era modelimiz gibi Türkiye'nin en çok tercih edilen modellerinden biri olacağına inanıyorum. Türkiye binek otomobil pazarındaki liderliğimizi sürdürmek için elimizden gelenin daha fazlasını yapacağız ve müşterilerimize en güvenilik, kaliteli araç sunmaya devam edeceğiz" dedi.


    Hyundai Assan Başkanı Ali Kibar da yaptığı konuşmada, Hyundai ile yaklaşık 20 yıl önce yola çıktıklarını söyledi. Hyundai Assan fabrikasında i20 modeli üretim kararının, uzun müzakereler sonucu alındığını söyleyen Kibar, kriz dönemlerinde de yatırıma ara vermediklerini belirtti. Üretilecek 80 bin araçtan 10 bin adedin iç piyasaya, 70 bin adedin ise ihraç pazarlarına yönelik olacağıını belirten Kibar,ihracatın ağırlıklı Avrup'ya yapılacağını vurgulayarak, "Bu bize yıllık 500 milyon euroluk ihracat kabiliyeti sağlayacak" dedi. İzmit fabrikasındaki üretime, i20 modelinin eklenmesi ile üretim kapasitesinin yıllık 100 bin adete ulaşcağına dikkat çeken Kibar, "Talep doğrultusunda ilerlemeyi düşünüyoruz" dedi. i20 üretimi ile birlikte 500 kişiye daha istihdam sağlanacağını açıklayan Kibar, "Yan sanayi ile birlikte istihdamı 8-10 kat olarak düşünebilirsiniz" dedi. Bu üretimle birlikte halen İzmit'de üretilen Accent Era modelinde bir düşüş olabileceğini bildiren Kibar, "Ancak üretimi devam edecek" dedi.

     
    Blogger converted for Eleman İlanları