TAYSAD'tan gençlere iş fırsatı

    Taşıt Araçları Yan Sanayiciler Derneği’nin AB destekli "Yan Sanayi İçin Bakım Onarım Teknisyenleri Yetiştirme ve Yerleştirme Projesi" ile eğitilecek gençlere iş imkanı yaratmak amaçlanıyor.


    Taşıt Araçları Yan Sanayiciler Derneği (TAYSAD), AB ve Türkiye Cumhuriyeti destekli "Yan Sanayi İçin Bakım Onarım Teknisyenleri Yetiştirme ve Yerleştirme Projesi" eğitimlerine İŞKUR'un önderliğinde başladı. Projede eğitilecek gençlere iş imkanı amaçlanırken, TAYSAD üyeleri de bu gençlere kapılarını açmaya hazırlanıyor.

    Küresel ekonomik krize takılmadan eğitim faaliyetlerini sürdüren TAYSAD, otomotiv sanayinin yapısı ve üretim özelliklerini göz önüne alarak yetişmiş ara eleman ihtiyacını sağlamak için AB destekli ve İŞKUR tarafından yürütülen eğitim projesine başladı. Projede başarılı olanlara TAYSAD üyesi firmalarda iş bulma imkanı sağlanırken, İŞKUR desteğiyle de yeni fırsatlar sunulacak.Otomotiv sanayinde nitelikli ara kademe eleman ihtiyacını göz önünde bulundurarak, TOSYÖV ve Hatice Bayraktar Endüstri Meslek Lisesi ile işbirliğine giderek eğitim projesi geliştirdiklerini aktaran TAYSAD Genel Sekreteri Özlem Gülşen, bu projenin AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından destek görerek başladığını söyledi.

    Hatice Bayraktar Endüstri Meslek Lisesi'nde verilen eğitimler ile Türkiye'nin karşı karşıya olduğu işsizlik sorununa, gençleri hedef alarak çözüm bulmaya yönelik platformlar hazırlamak istediklerini belirten Gülşen, "Mesleki eğitim veren lise ve meslek yüksek okul mezunu gençleri işgücü piyasasına kazandırmak amacıyla işsiz gençlerin niteliklerini arttırarak bunları otomotiv sanayinde değerlendirmek istiyoruz" dedi.

    İstihdam tedbirleri alınacak

    "Yan Sanayi İçin Bakım Onarım Teknisyenleri Yetiştirme ve Yerleştirme Projesi", adı altında yürütülen eğitimlerde mekatronik, hidrolik, pnömatik, PLC ve algılayıcılar konularında sözel ve uygulamalı 240 saatlik eğitim verilecek. Teknik eğitimlere ilave olarak iletişim eğitimleri de verilerek adayların sosyal yönden de gelişmeleri hedefleniyor. Proje Yöneticisi Murat Dilicioğlu, bölgedeki işgücü arz ve talebine göre tarafların işbirliğini de içeren bir eğitim programı hazırlandığını söyleyerek şöyle devam etti: "İşsiz gençlerin istihdamı için işverenlerin nitelik beklentilerine uygun olarak hazırlanan program, temel işlevi mesleki eğitim olan orta öğrenim okulunun altyapısı geliştirilerek ve öğretmenleri eğitilerek sürdürebilirliği sağlanacak. Proje kapsamındaki eğitimlerle bölgenin proje kapsamına giren ve sürekli artan nitelikli işgücü ihtiyacını kısa ve orta vadede karşılamak üzere istihdam tedbirleri alınacak. Ayrıca bölgede bulunan çok sayıda işsiz genç için eğitimlere ve doğru işletmelere yönlendirmeler yapmayı amaçlıyoruz."

     
    Blogger converted for Eleman İlanları