Ordu İş İlanları 2011

    Ordu İş İlanları 2011
    Ordu'nun nüfusu 750 bin kadardır. Karadeniz Bölgesi'nin en gelişmiş illerinden bir tanesidir. Özellikle tarım sektöründe ve özele inecek olursak fındık üretiminde, Türkiye'nin önde gelen illerinden bir tanesidir.

    Ordu'nun ekonomisini tarım sektörü şekillendirir.
    Nüfusunun yarısından fazlası, tarım sektöründe istihdam edilmektedir. Fındık üretimi, ekimi ve toplanması, Orduluların başlıca işlerindendir. Fındık toplama zamanı, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden binlerce işçi Ordu'ya gelerek fındık toplar. Ordu, fındık üretiminde Türkiye birincisidir. Fındık kalitesi nedeniyle, birçok ülkeye fındık ihracı Ordu'dan yapılmaktadır.

    Ordu'da sanayi, pek gelişmemiştir. Son yıllarda, sanayi yatırımları olsa da yeterli değildir. Birkaç tane fabrika vardır, bu fabrikalarda çalışanların sayısı 25 bin kadardır.

    Ordu'da büyükbaş hayvancılık yaygındır. Mevsiminin bol yağışlı olması, büyükbaş hayvan yetiştiriciliğine olanak kılmıştır. Küçükbaş ve kümes hayvanları ise sınırlı sayıdadır.

    Ordu'da ticaret de yaygın bir uğraştır. Özellikle merkez ilçelerinde küçük ölçekli işletmeler bulunmaktadır. Bu işletmelerde çalışanların sayısı binlercedir.

    Ordu'da 2011 yılı içerisinde iş arayanlardan bir tanesi iseniz, aşağıdaki Ordu İş İlanları 2011 sayfamıza tıklayınız ve işverenlerin verdiği ilanlara göz atınız. Belki aradığınız işi bulacaksınız...

    Ordu İş İlanları 2011

     
    Blogger converted for Eleman İlanları