Rize İş İlanları 2011

    Rize İş İlanları 2011
    Rize, 350 bine yaklaşan nüfusu ile, son yıllarda en fazla gelişen illerimizin başında gelir. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Rizeli olmasının, son yıllardaki gelişimdeki katkısı, yadsınamaz bir gerçektir.

    Rize, Türkiye'nin en fazla yağış alan illerinin başında gelir.
    Büyükbaş hayvancılık yaygındır, küçükbaş ve kümes hayvancılığı da gelişmektedir.

    Rize'nin ekonomisini ayakta tutan en büyük sektör tarımdır. Tarımı ayakta tutan ürün ise çaydır. Rize, Türkiye'nin çay merkezidir. Dünyanın birçok ülkesine, Rize'den çay ihracı yapılmaktadır. Her geçen yıl, bir önceki yıla göre çay üretimi artmaktadır.

    Rize'de, özellikle son dönemde, yepyeni bir tarım ürünü olarak kivi üretimi de başlamıştır. Rize'nin kendine has bol yağışlı iklimi, kivi yetiştiriciliğine elverişlidir. Bu nedenle, artık Rize'de kivi yetiştirilmektedir. Yine narenciye ürünlerinin ekilmesine de başlanmıştır.

    Rize'nin sanayisi son yıllarda gelişmektedir. Açılan fabrika sayısı, son 20 yıl içerisinde 15 kadardır. Bu fabrikaların büyük kısmını çay fabrikaları oluşturur.

    Rize'de ticaret de oldukça yaygındır. Özellikle merkez ilçelerdeki halk, küçük ölçekli aile işletmeleri ile geçimlerini sağlamaktadır. Bu işletmelerde, on binlerce kişi çalışmaktadır.

    2011'yılı içerisinde Rize'de yayımlanmış olan iş ilanlarını görmek istiyorsanız, aşağıda yer alan Rize İş İlanları 2011 sayfamıza tıklayınız ve işverenler ile iletişime geçiniz.

    Rize İş İlanları 2011

     
    Blogger converted for Eleman İlanları