Şırnak İş İlanları 2011

    Şırnak İş İlanları 2011
    Şırnak, Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan bir ilimizdir. Türkiye'nin en geri kalmış illerinden bir tanesidir. Bu ilimize yatırımlar, "terör ortamı" öne sürülerek geri plana atılmıştır.

    Şırnak'ın ekonomisi, ticaret ve hayvancılığa dayanmaktadır.
    Özellikle Şırnak il merkezi ve ilçe merkezlerinde yaşayan halk, kendilerine ait küçük işletmelerle geçimlerini sağlamaktadırlar. Bu işletmelerde, binlerce kişi çalışmakta ve istihdam edilmektedir. Büyük ölçekli işletmelerin ve genel anlamda fabrikaların sayısı, yok denecek kadar azdır.

    Son yıllarda, ufak tefek kıpırdanmalar olsa da, Şırnak'taki ekonomik gelişmişlik ortalaması, Türkiye'nin çok altındadır.

    Şırnak'ta büyükbaş hayvancılık ve kümes hayvancılığı yapılmaktadır. Küçükbaş hayvancılık ise, yok denecek kadar az yapılmaktadır.

    Şırnak'ta tarımsal faaliyetler de sınırlıdır. Coğrafi yapının engebeli olması, tarım arazilerinin az olmasına neden olmuştur. Var olan tarım arazilerinde de, genellikle tahıl ürünleri yetiştirilmektedir.

    Şırnak'ta madencilik faaliyetleri, neredeyse yoktur.

    Şırnak, orman varlığı açısından fakir bir ilimizdir. Bu sebeple, ormancılık faaliyetleri de yapılmamaktadır.

    Şırnak'ta iş arayanlar, aşağıdaki Şırnak İş İlanları 2011 sayfasına tıklayarak 2011'de yayımlanmış olan iş ilanlarını okuyabilir, ilanı veren kişiler ile iletişime geçebilir.


     
    Blogger converted for Eleman İlanları