Ardahan İş İlanları 2011

    Ardahan İş İlanları 2011
    Ardahan'ın nüfusu, 120 binin üzerindedir. Ardahan, Kars'tan ayrılan bir ilimizdir. Türkiye'nin Kuzeydoğu ucunda bulunur. Ekonomisini, tarım ve hayvancılık faaliyetleri ayakta tutmaktadır.

    Ardahan, Kars ile birlikte, büyükbaş hayvancılığın Türkiye'deki merkezidir.
    Büyükbaş hayvan sayısı, il nüfusundan fazla olan birkaç ilimizden bir tanesi de Ardahan'dır. Küçükbaş hayvan ve kümes hayvancılığı da, büyükbaş hayvancılığa oranla az olsa da devam etmektedir. Özellikle dini bayramlarda, Ardahan halkı, bu hayvanları satarak, Ardahan'ın ekonomisine hareket getirmektedir.

    Ardahan'da, tarımsal alanlar fazla değildir. Bunun sebebi, yer şekillerinin dağlık olması ve ikliminin çok sert olmasıdır. Yine de sınırlı olan tarım alanlarında, tahıl ve baklagiller yetiştirilmektedir. Son yıllarda, ürün çeşitliliğini arttırmak için çeşitli çalışmalar devam etmektedir.

    Ardahan'da ormancılık faaliyetleri, ormanların olduğu köylerde vardır. Özellikle merkeze uzak olan köylerde, bu faaliyetlere daha sık rastlanmaktadır.

    Ardahan'da sanayi faaliyetleri de kısıtlıdır. Genellikle, küçük ölçekli sanayi işletmeleri bulunmaktadır. Bu işletmelerde, merkezdeki halk çalışmakta, istihdam olmaktadır.

    Ardahan'da iş arıyorsanız, aşağıdaki Ardahan İş İlanları 2011 sayfasına tıklayınız. Açılacak olan sayfada, size uygun olan iş ilanlarını okuyabilir, ilan sahibi ile iletişime geçebilirsiniz.


     
    Blogger converted for Eleman İlanları