Iğdir İş İlanları 2011

    Iğdır İş İlanları 2011
    Iğdır, 200 bine yaklaşan nüfusu ile Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan bir ildir. Ağrı'nın ilçesi iken, alınan kararla yeni bir il olarak ilan edilmiştir. Ağrı'ya göre iklimi daha ılıman ve yumuşaktır. Bu sebeple, yetiştirilen tarım ürünleri de Ağrı'ya göre çeşitlilik göstermektedir.
    Iğdır'ın ekonomisi tarıma dayalıdır. Özellikle şeker pancarı üretiminde, Türkiye'nin önde gelen illerinden bir tanesidir. Ayrıca karpuz, domates, kavun gibi çeşitli meyveler de Iğdır'da yetiştirilmektedir. Tarım alanlarının geniş olduğu bir ildir.

    Iğdır'da hayvancılık da gelişmiş sektörlerden bir tanesidir. Özellikle küçükbaş hayvan yetiştiriciliği açısından Doğu Anadolu Bölgesi'nde lider konumundadır. Büyükbaş hayvan ve kümes hayvanları da, yine yetiştirilen hayvanlar arasında yer alır.

    Iğdır'da bir tane Organize Sanayi Bölgesi bulunmaktadır. Bu OSB'de çalışanların sayısı, binlerle ifade edilmektedir. Iğdır'da 6 tane fabrika bulunmaktadır. Bunların dışında, genellikle aile işletmeleri bulunur bu ilimizde.

    Iğdır'da madencilik ve ormancılık faaliyetleri, yok denecek kadar azdır.

    Iğdır'da iş bulmak istiyorsanız, aşağıdaki Iğdır İş İlanları 2011 linkine tıklayın ve sizler için hazırladığımız iş ilanları sayfasına göz atın. Size uyan ilanın sahibi ile iletişime geçebilirsiniz.


     
    Blogger converted for Eleman İlanları