Aksaray İş İlanları 2011

    Aksaray İş İlanları 2011
    Aksaray'ın nüfusu, son sayımlarda 400 bin çıkmıştır. 1989 yılında il statüsünü almıştır. Bu tarihten önce, yine bir İç Anadolu Bölgesi'ne bağlı bir il olan Niğde'ye bağlıdır. Aksaray'ın ekonomisindeki en büyük pay, tarıma aittir.

    Aksaray'da tarım alanları, oldukça fazladır.
    Tarım alanlarına genellikle tahıl ürünleri ekilmektedir. Bu ürünlerin başında da buğday gelir; nitekim Aksaray, Türkiye'nin buğday ambarlarından bir tanesidir. Buğday ile birlikte, baklagiller de yine yetiştirilmektedir.

    Aksaray'da sanayi gelişmemiştir. Fabrika sayısı, bir elin parmaklarını geçmez. Bu fabrikalarda yüzlerce Aksaraylı istihdam edilir.

    Aksaray'da genellikle küçükbaş hayvancılık yapılmaktadır. Tiftik keçisi ve Ankara keçisi bolca bulunmaktadır. Yine kuzu, koyun gibi küçükbaş hayvanlar yetiştirilmektedir.

    Aksaray ekonomisinin bileşenlerinden bir tanesi de ticarettir. Ticari faaliyetler, genellikle ilçe merkezlerinde yoğunlaşmıştır. Bu bölgelerde, küçük ölçekli aile işletmeleri (esnaflık) bulunmaktadır. Bu işletmelerde binlerce kişi çalışır.

    Aksaray'da 2011 yılı içerisinde yayımlanmış olan iş ilanları için aşağıdaki Aksaray İş İlanları 2011 sayfasına tıklamanız yeterlidir. Bu sayede, Aksaray'daki işverenler ile iletişime geçebilirsiniz.


     
    Blogger converted for Eleman İlanları