Yozgat İş İlanları 2011

    Yozgat İş İlanları 2011
    Yozgat, 500 bini aşan nüfusu ile, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesi'nde bulunmaktadır. Doğudan batıya bir hat çizdiğimizde, tam ortada Yozgat ilimiz yer alır. Yani, Türkiye'nin ortasındadır. Bu nedenle, jeopolitik önemi büyüktür.

    Yozgat'ın ekonomisi, tarıma dayanmıştır.
    Tarımsal alanların yüz ölçümü, birçok ilin ortalamasından ve genel anlamda Türkiye ortalamasından fazladır. İlin iklimi dolayısıyla, kuru tarım yapılmaktadır. Tahıl ürünleri ve baklagiller yetiştirilmektedir. Yozgat, Türkiye'nin 10 tahıl ambarından bir tanesidir. Tahıl ürünlerinin yanında, meyve olarak; elma, armut, vişne gibi bazı meyveler de yetiştirilmektedir.

    Yozgat'ta hayvancılık, küçükbaş hayvanlar üzerinden etkinliğini gösterir. Küçükbaş hayvanlarla birlikte, sığır ve manda gibi büyükbaş hayvanlar da yetiştirilir. Bu yönüyle Yozgat'ın hem büyükbaş hem de küçükbaş hayvancılık açısından iklimi uygundur.

    Yozgat'ta birçok köylü, ormancılık faaliyetlerinde de bulunur. Yozgat'ın yüzde 20'si ormanlarla kaplıdır. Genellikle köylerde yaşayan halkın ekonomik faaliyetlerinden bir tanesi de ormancılıktır.

    Yozgat'da 2011 yılı içerisinde iş arayanlar arasındaysanız, aşağıdaki Yozgat İş İlanları 2011 sayfamıza tıklayarak, 2011 iş ilanlarını okuyabilir, ilanı veren işverenler ile iletişime geçebilirsiniz.

    Yozgat İş İlanları 2011

     
    Blogger converted for Eleman İlanları